Muszaki Vizsga Zöldkártya Belépés
MVZ KezdooldalFriss hírekCikkekAutós FórumAutós képekRegisztrációMagunkrólMédiaajánlatKapcsolatMenü

Műszaki vizsga színeltéréssel

A témát 2009.04.15. -án/én nyitotta meg panili.
Felhasználónév: Jelszó: Oldal frissítése
A szöveget figyelmesen írd meg, mert módosításra egyenlore nincs lehetoség!
panili téma leírása. 2009.04.15. 10:37 |
Sziasztok !
Van egy piros színű ötajtós opel kadettünk (cseppkadett), aminek a csomagtartó ajtaja elrohadt. Bontóban tudnánk hozzá venni másikat, de az nem piros, hanem kék színű. Kérdésem lenne, hogy úgy is átengednék-e a műszakin, ha a csomagtartója más színű, illetve van-e arra valami előírás, hogy az autó színe hány %-ban térhet el a forgalmiban szereplő színtől?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv:
panili
Tarakos hozzászólása. 2012.08.03. 15:40 |
Tiszteletem!

Nekem lenne egy fehér színű Opel Astra F gépjárművem gyárilag fényezetlen (tehát fekete) első és hátsó lökhárítóval, amihez még fekete karbon fóliázva is lett a motorháztető. Ma voltam NKH műszaki vizsgán, a kocsi műszakilag kifogástalan (11 éves 48ekm-el végig garázsban tartva, stb), de a motorháztetőbe belekötöttek. Nem kaptam matricát, hanem egy papírt amin rajta van egy megjegyzésként a feketére fóliázott motorháztető. El kellene mennem az okmányirodába, és be kellene jegyeztetnem (6000Ft-ért), ezt a fóliát amit akár 5 perc alatt el is lehet távolítani ha már nem tetszik, vagy megsérül.
A válaszuk az volt, hogy vigyem vissza fehér motorháztetővel, és akkor újra fotózzák, és ingyen megkapom a matricát meg a forgalmi engedélybe való bejegyzést

Ez tényleg így van, mert a műszaki vizsgáztatás szabályozásánál semmiféle ilyen utalást nem találtam. Ha pedig nem jogos ez a kötözködés, akkor mire hivatkozhatok egyáltalán? Nem szándékozom leszedni a fóliát, de ha mégis arra kerül a sor, akkor majd ismét forgalmit kell cserélnem, hogy most már fehér?
Nem hinném.

Előre is köszönöm a segítséget,
Ákos
Ferenc hozzászólása. 2012.02.25. 17:55 |
Érdeklődnék a felől, a daewoo nexiámból kifogyott a benzin, utánna feltöltöttem, de nem tudtam elindítani. Csak úgy indult el , miután benzin zivattyút cseréltünk. Érdekesnek tartom ha kifogy a benzin , tönkre megy a szivattyú is ???
silverghost hozzászólása. 2011.01.09. 17:45 |
Sziasztok!
Szerencsés 2011-et kívánok minden olvasónak!
Azt kérdezném, hogy ha kb. félidős a kocsi műszaki vizsgája és új színt kap, akkor mi a színátírás módja? Nem szeretnék azért büntetést (vagy egyéb kedvességet) kapni, mert a forgalmi nem a valóságot mutatja, magyarán nem akarom megvárni a következő műszaki vizsgát, ahol módosítják a színt.
Előre is köszönöm a választ!
csirke92 hozzászólása. 2010.12.01. 16:27 |
Üdv mindenkinek !
én avval a kérdéssel fordulnék hozzátok hogy nekem egy suzuki swift 13-som van a régebbi fajta és most lesz újból festve és mivel nagyon csupasz az eleje ezért sport csíkot szeretnék bele húzni persze festve lenne az is ! Evvel azt szeretném kérdezni hogy műszaki vizsgán menyire befolyásolja a forgalmiban szereplő gyári színét !! hogy az jelentős változás-e ha a motorháztetőben és a hátsó ajtóra van festve fekete csík! Még azt szeretném kérdezni hogy hány %-ék térhet el a gyári szintől
Válaszotokat előre is köszönöm !!
Akos hozzászólása. 2010.03.05. 17:53 |
Viktor: Szia!

Ha nagy százalékban közel 50 akkor a forgalmiban fel KELLENE tüntetni, de nem fog érte senki szólni. Rá se kérdezz a vizsgán.

A szervizek már örülnek ha valaki vizsgára visz legalább autót, nem fognak kötözködni.
Viktor hozzászólása. 2010.03.03. 12:36 |
Üdv mindenkinek!
Én bátorkodtam lefóliázni az eredetileg elefántcsont színű Astrámnak a tetejét és az A-B-C oszlopokat matt feketére.
Mennyire lehet ez problémás majd a vizsgánál?
Meg van határozva vmi konkrét elem szám vagy %, amit nem szabad túllépni?
Előre is köszönöm a választ!
kalkri hozzászólása. 2009.12.15. 12:32 |
Akos:
Köszi az eddigieket is, meglátjuk jövőre hogyan alakulnak a dolgok.
Amúgy a sógoromtól veszem át az autót, ráadásul "ajándékba" nekem "csak" fel kell újítanom saját részre, dehát a papírok azok meg kellenek, biztos megtudjuk oldani úgy, hogy mindkettőnknek jó legyen.
Üdv.:
Kalkri
Akos hozzászólása. 2009.12.15. 08:07 |
kalkri: Szia!

Átíratni át lehet műszaki nélkül is... csak a biztosítás kell. Meg persze a papírok. A műszaki megléte ha jól tudom nem kötelező.

Az 2x új forgalmit nem úszod meg, csak az a kérdés ki fizeti. Amit leírtál az a helyes sorrend.

Nem tudom, hogy meg e tudod addig venni még nincs rendezve az adó. Mivel az adásvételibe is benne, van hogy per és teher mentes... és ebben a formában ez nem igaz. (Már ha nincs rendezve az adó).

Lehet hogy visszadobják az átírásnál a papírokat, de ezt tényleg nem tudom.
kalkri hozzászólása. 2009.12.15. 07:45 |
Akos:
Akkor ha jól gondolom a sorrend a papírok megszerzésében:
- köt. biztosítás megkötése (az ő nevére)
- teljesítményadó (súlyadó) itt most nem játszik szerepet
- műszaki, zöldkártyával (az ő nevére), gondolom kap egy új forgalmit
- köt.biztosítás (az én nevemre)
- eredetvizsga
- adás-vétel
- átíratás
Akkor ha jól értelmeztem őt nem lehet kihagyni, tehát már az elején nem lehet az én nevemre kötni a biztosítást, műszakit csináltatni, mivel még nincs átírva. Átíratni meg csak érvényes műszakival lehet, amit meg ő neki kell megycsináltatni.
Hát jól ki van ez találva.:-)
Üdv.:
Kalkri
Akos hozzászólása. 2009.12.14. 15:35 |
kalkri: Szia!

De az átírás, csak a műszaki után legyen, mert akkor 2 forgalmit cserélsz! Műszakit csak biztosítással lehet újítani, így a mostani tulajnak vagy kötnie kell, vagy a régit visszamenőleg kifizetni. Félek hogy 2 forgalmid lesz!:) Számolj 2x6000 ft-ot vagy alkudd le az árát.

Egyszerű példa... Mo. vagyunk!
Vettem egy autót (új forgalmi), nem volt rajta vonóhorog... átírattam.... majd 1 hónap múlva vizsga... feltettem egy vonót és megint új forgalmi... csaknem 1 hónapon belül 2x6000 Ft.

Már csak géppel lehet beleírni...

Na, csak tanúlság képpen...
kalkri hozzászólása. 2009.12.14. 15:11 |
Akos:
Köszi, amúgy is új forgalmi kell, régi van meghát a tulaj is változik.
Üdv.:
Kalkri
Akos hozzászólása. 2009.12.14. 11:18 |
kalkri: Szia!

Bocsánat a késő válaszért... remélem még aktuális.

Olyan színre fújod amilyenre akarod, de számíts rá, hogy ha az új szín eltér a forgalmiban bejegyzettel, akkor a műszaki vizsgán be fogják írni, hogy új forgalmit kell kiváltanod. Kapsz egy adatlapot amivel be kell menni az okmányirodába és ott kiállítanak egy új forgalmit (kb. 6.000 Ft).

A műszakin át fog menni, csak +pénzbe kerül és egy kis utánajárás.
kalkri hozzászólása. 2009.12.01. 12:16 |
Hello,
Adott egy sárga színű Golf 1-es (83-as évjárat), amelynek műszakija (papírjai) lejárt 2003-ban, azóta nem lett újra vizsgáztatva. A kérdésem az lenne, hogy mivel a kasztnit javítani kell plusz le is kell fényezni lehetséges a szín teljes megváltoztatása (az eredeti az sárga, ez van a forgalmiban)? Én mindenképpen sötét színt szeretnék. üdv. kalkri
Akos hozzászólása. 2009.06.17. 18:11 |
Ne is!
Kazse hozzászólása. 2009.05.29. 09:43 |
Akos: Köszönöm,akkor nem aggódok emiatt!

Üdv:Kazse
Akos hozzászólása. 2009.05.28. 23:38 |
Kazse: Szia!

Ebből nem lesz probléma... nyugodt lehetsz. Ilyenért nem szoktak szólni...
Kazse hozzászólása. 2009.05.28. 12:52 |
Sziasztok!

nekem is hasonló problémám van,viszont nálam direkt más színűre lettek fényezve a dolgok!Nekem Daewoo Nexiám van,4 ajtós,olívazöld-metál és a következő dolgok pedig metálfeketék:Motorháztető közepe(kb fele a területnek),első,hátsó lökhárító,visszapillantó tükrök,2 küszöb,kilincsek!Így van-e esélyem a műszakin,vagy elrontottam mindent?

Köszi a választ előre is!
Üdv:Kazse
panili hozzászólása. 2009.04.15. 21:33 |
Akos: Köszi a segítséget ! panili
Akos hozzászólása. 2009.04.15. 17:48 |
panili: Szia!

Kishibának számít egy elem színeltérése... 5 kishiba bukáshoz vezet, arra azért figyelni szoktak (vizsgabiztosok) hogy 4-nél ne legyen több.

Ha a fényezés fel van hólyagosodva, alározsdásodva az is kishiba (de minden elemen külön számít. )

Általában ha mindent felírnánk, akkor minden autó megbukna... 5 hibát nagyon könnyen össze lehet szedni. Én azt mondom neked, ha a kocsi esztétikailag és műszakilag rendben van, akkor nem lesz ebből probléma.

 


Műszaki vizsga emlékeztető


Honlap készítés | C 2008-2012 Műszaki Vizsga Portál | Felhasználási feltételek | Médiaajánlat