Muszaki Vizsga Zöldkártya Belépés
MVZ KezdooldalFriss hírekCikkekAutós FórumAutós képekRegisztrációMagunkrólMédiaajánlatKapcsolatMenü

Gázpedál 1. helyzetérzékelő, helytelen jel P1120

A témát 2012.09.01. -án/én nyitotta meg CsImre.
Felhasználónév: Jelszó: Oldal frissítése
A szöveget figyelmesen írd meg, mert módosításra egyenlore nincs lehetoség!
CsImre téma leírása. 2012.09.01. 13:32 |
Az autóm egy 2005-ös Astra G .Z14XEP benzines
Úgy olvasom,hogy itt sokan értenek a G Astrához.Remélem valaki tud Megoldást a hibámra.

A hibakód:

A hibakódok száma: 1
P1120 - Gázpedál 1. helyzetérzékelő, helytelen jel


Kb két éve cseréltettem motorvezérlőt az autóban. A régi eredeti motorvezérlőm megtartottam ,nem dobtam ki az akkor a szívótorok hibát jelzett.

Most ismét hibát irt. Elektromos gáz-pedálérzékelőt. Ha az autót leállítom újra indítás után a hibajelzés, eltűnik és a „szerviz mód” is kikapcsol. De ez csak egy darabig volt így. Már folyamatos a hibajelzésnél (nem volt szerviz mód) töröltettem a hibakódot Pontosan két napig jó is volt. Ott azt mondták, vigyem akkor az autót mikor a működésben is hiba van. Egyenlőre nem volt még olyan amikor újra indítás után szerviz módban marad, de ritkán előfordult. De Most újra kezdi De teljesen rendszertelen, van olyan nap mikor semmi gondom nincs vele. Mindenki akinél voltam motorvezérlőt akar cserélni. Hihetetlen, hogy 20-25 ezer kilométer után ismét az a rossz. Lehet ezeket a vezérlőket javítani? És ki az aki meg is tudná csinálni?
Hol csinálnak egy olyan hibakeresést itt Budapesten, ahol biztosan meg tudják állapítani, hogy nem esetleg egy érzékelő vagy csatlakozó a hibás? Nem ártana megtalálni a hibát, mert valami biztosan rossz az autóban.
Valahol olvastam egy fórumon, hogy a légtömegmérő tisztítása után javulhat vagy elmúlhat a jelenség. Ezt megpróbáltam…két hétig volt jó. Ennek a reményében rendeltem németországból egy német-utángyártottat (jóval olcsóbb mint itthon) Remélem megszűnik a hiba.

Mi a vélemény erről? Lehet, hogy szerencsém lesz a cserével? Esetleg a tárolóból is törölni kell a hibát? A hiba törlése elég vagy illeszteni,tanítani is kell az alkatrészt? Kütyüm van a törléshez,lehet,hogy tanítani is tud.
Valaki le tudná irni az illesztés menetét? Én úgy sem tudnám megcsinálni ,de nem találok leírást hozzá. Nagyon érdekelne.
Köszönöm megtisztelő válaszukat itt vagy az emailomra: imrecsorvasi64@gmail.com

 


Műszaki vizsga emlékeztető


Honlap készítés | C 2008-2012 Műszaki Vizsga Portál | Felhasználási feltételek | Médiaajánlat